כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/08/19 18:28 יד באב התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרבנים

רציתי לשאול האם מתקן ברביקיו שבוודאות צלו עליו בשר לא כשר, הם גוף המתקן טרף, או שאפשר להביא רשת צלייה חדשה ופחמים חדשים ולהשתמש במתקן. האם יש הבדל אם המתקן בנוי מאבן או במתקן שהוא עשוי פח (כעין מתקנים למנגל שמצוי בישראל). אודה מאוד לתשובתכם. בברכה

תשובה

בסד

שלום וברכה

הדם שלמטה לא מתחמם בפעם הבאה כך שאם ינקו את המתקן היטב ויחליפו את הרשתות והגחלים, אפשר להשתמש בו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ