כשרות פירות בחנות ללא תעודת הכשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/19 22:50 טז באב התשעט

שאלה

שלום רב!

קניתי פירות בחנות בשוק מחנה יהודה בירושלים, לאחר הקניה ניסיתי למצוא תעודת כשרות ולא מצאתי...

מה שכן ראיתי, שהפירות באים מארגזים של חברות ישראליות מוכרות כמו בראשית וכו'.

האם ניתן לאכול מהפירות?

יש צורך לעשר אותם לפני?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש חובה לעשר ללא ברכה. אמנם יש עוד חשש של ערלה שלכך לא יעזור דבר אם הפירות אסורים, אבל ברוב הפירות אין בעיה זו, ואם קנית פירות מיוחדים (אקזוטיים במיוחד) נא לשאול שוב עם פרוט שמות הפרות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ