כשרות עטיני הפרה

חדשות כיפה רבני כושרות 07/01/20 22:28 י בטבת התשפ

שאלה

הרב ערב טוב.

התחבטתנו רבות (אני ואבי) בשאלה ובנימוקים לגבי כשרות עטיני הפרה בגלל שזורם בעטינים אלו חלב לצורך הנקת העגל ובגלל שעטיני הפרה הם בשריים וזורם בהם חלב.

אז שאלתי היא האם הם נפסלים לאכילה?

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה

החלב המצוי בעטיני הפרה בעת שחיטתה אינו נחשב ל'חלבי' מן התורה, אלא חכמים אסרו את אכילתו עם בשר.

סימן שלם בשולחן ערוך עוסק באופן שבו אפשר לנקות מן החלב את עטיני הפרה, הנקראים בלשון חכמים 'כחל', ולהכשירם לאכילה.

הלא הוא סימן צ' בחלק יורה דעה, מוזמנים לעיין בו ולהכריע את התחבטותכם.

בברכה

יצחק דביר