כשרות משחה בפסח אקניל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/04/20 22:18 יב בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

האם מותר להשתמש במשחה לניקוי הפנים בפסח שלא ידוע אם יש לה הכשר לפסח? יש בעיה דווקא במשחה לניקוי הפנים כיוון שיכולה אולי להכנס בטעות לפה? (אם זה עוזר שם המשחה- אקניל).

תודה רבה!!

תשובה

לשואלת שלום,

אמנם יש מחלוקת האם חמץ שלא ראוי למאכל כלב, אשר נהנים ממנו במודע בתוך משחה, נחשב חמץ.

והלכה כדברי המקל, ויש מחמירים.

אך במצב הזה, כשבכלל לא ידוע אם יש חמץ במשחה, ודאי אפשר להקל. ועוד, שרוב רובם של מוצרי הקוסמטיקה עשויים מאלכוהול תפו"א שהוא זול מאלכוהול חיטה.

(מקור: יחוה דעת חלק ד, סימן מג | והשווה לפסח גם בפניני הלכה פרק ח אות ט)

בשורות טובות ופסח שמח!