כשרות כיור ודין מים של לוף

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/11/20 15:39 כג בחשון התשפא

שאלה

1. האם ניתן להכשיר כיור שהציפוי שלו סדוק ושבור? זו דירה שכורה ואני לא יודעים מה היה כשרות הכיורים לפני.

2. לאחר שהכשרתי את הלוף (חריף) שטפנו את הלוף ושפכנו לכיור הזה את המי סבון שבו הושרה הלוף לכיור והוא הוצף על כלים שהיו בכיור מהמים האלה. הכיור משמש רק לבשרי ואנו משתמשים ברשת בתחתית. מה דין הכלים?

תשובה

לשואלת שלום,

ברכת יישוב טוב בעזרת השם.

1. באופן עקרוני עדיף להתייחס לכיור ככלי לא כשר. לא להניח עליו ישירות מאכלים רותחים וכדומה. זאת מפני שדרך הכשרתו, אם עשוי מחרס, קשה.

למעשה - אפשר להקל להכשיר אותו בעירוי מים רותחים מקומקום 3 פעמים.

(מקור: הכיור בולע בעירוי. מעיקר הדין עירוי ככלי שני, אך לדעת הש"ך גם הבולע בכלי שני יוכשר. בצירוף דעת הרשב"א בדין כלי חרס)

2. הכל כשר, אין שום בעיה.