כפרת זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/20 22:46 כז בניסן התשפ

שאלה

שלום,

אני ילד בן 12 אני בבית דתי ואני מתקשה בשמירת הברית והעניים אני ממש ממש ממש רוצה לחזור בתשובה וכל הזמן מתפלל וקורא תהילים ומנסה לתקן ושוב פעם נופל והכי הרבה שהצךחתי לשמור זה שבוע ויש לי עוד חודשיים וחצי בר מצווה ויש לי מצפון שאני אכנס לגיל מצוות עם מלא עברות חשוב לציין הוצאתי איזה 60 פעם ואני מתבייש בזה כל כך וזה בא בשלבים זה כאילו היצר הרע נכנס יש רצון עז ואז אני נופל ואז שנייה אחרי יש יאוש ואכזבה ואחרי כמה ימים עוד פעם שתבין אני בלילה ליפעמים בוכה לפני הקדוש ברוך הוא שיסלח לי אני אשמח לתשובה כמה שיותר מהר

תודה מראוש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני רואה שאתה בוגר מאד, אולי כדאי שתקרא את הספר "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא בעניין הנושא שאתה מעלה. אפשר גם למצוא באינטרנט.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ