כספי ציבור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/19 18:12 כח באב התשעט

שאלה

שלום רב!

במהלך השנה הייתי אחראית בבית הספר על ניהול של מעין קיוסק קטן בבית הספר. כחלק מפעילויות פורים שעשיתי לכיתות אחרות אמרתי שמבין העונים נכון על שאלה יוגרל שובר של 10 ש"ח לקניה באותו הקיוסק. לאחר שכבר הגרלתי את אחד השמות נאבד לי הפתק עם השם ועכשיו אני לא יודעת למי להביא את הכסף...הכסף הוא מהקופה של הקיוסק ולא מהכיס שלי...מה עלי לעשות במצב כזה מבחינה הלכתית? האם זה זה נחשב לבעיה הלכתית?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על האחריות ועל הרצון לעשות הכל כשורה.

ביסודו של דבר – אכן מנהלת קיוסק אחראית גם למימוש ההבטחות של הקיוסק ל׳לקוחות׳, ומלכתחילה אכן צריך לדאוג שאלה שעונים נכון ישתתפו בהגרלה על השובר. לאחר ההגרלה, אכן מתברר מי צריך לקבל את הזיכוי, וזה באמת מגיע לו.

אלא, שבשוגג, את לא יודעת למי מגיע הכסף.

נכון יהיה אפוא לתלות מודעה בבית הספר על כך שנפלה תקלה ואת לא זוכרת מי זכה בהגרלה, ולבקש מכולם ׳למחול׳ אם היו זה שזכה בהגרלה, ולמעשה אין תיקון נוסף שניתן לעשות.

כל טוב ושמחה