כניסה לכנסייה בברצלונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/08/19 13:23 כט בתמוז התשעט

שאלה

לפניי כמה ימים היינו בברצלונה.. אני והמשפחה..טיול מאורגן .. המדריך לקח אותנו לכנסייה.. הוא נתן לנו 5 דקות להיכנס להסתובב.. אני לא רציתי להכנס.. רציתי להשאר עם אבא שלי ועוד 2 בנות דתיות.. ואמא שלי לחצה עליי לבוא איתה נאלצתי לבוא איתה

היא קראה לי "מוזרה" ועוד שמות גנאי אחרים על זה שלא רציתי להיכנס ואני התחרטתי על כל שנייה שאני בפנים

ראיתי את הדברים שבפנים.. נגעלתי...

פחדתי אפילו.. התחושות שהכנסייה נתנה לי לא היו טובות... נכנסתי מהר ויצאתי מהר

ורצתי ישר החוצה כי לא הרגשתי בטוחה שם

אני די בטוחה שזה חטא גדול שבכלל נכנסתי..

יש דין עליו? כי אני יודעת שביהדות אסור להיכנס לכנסייה.. וגם 2 הבנות אמרו לי אחריי שיצאתי את זה.. ואז.. אחרי כמה ימים

הלכנו למקום של כנסייה.. שוב..

אבל הפעם.. לא נכנסתי

אמרתי לאמא שלי שאני לא נכנסת

אין שם מה לראות אני לא רוצה..

אני ואבא שלי יצאנו משם

והפעם גם אמא שלי לא נכנסה ובאה איתנו..

מה שעשיתי הוא דבר רע... נכון? (כניסה לכנסייה מלחתחילה)

תשובה

שלום

ישנו איסור להכנס למקום ע"ז, ובכלל זה כנסיית נוצרים.

קל וחומר בברצלונה, ששם הנצרות אוחזת היטב בהגשמה מבחינה תאולוגית.

ועוד כפליים בעיר זו, אשר כנסיותיה היו שותפות בגירוש ספרד, שפיכת דם עמנו, נשינו וילדינו, גברינו וזקנינו, רדיפת הנשארים, שריפת תורתנו, וכפיה על הכל להתנצר או למות. להתהלך בנפש שאננה בהיכלות אלו, נובע משכחת עברנו, ושכחת דתנו.

טוב שלא נכנסת בפעם השניה, יש בזה שלב בחזרה בתשובה, כפי שבאר הרמב"ם בהלכות תשובה, שאדם שהגיע לאותה סיטואציה ולא שנה בחטאו כבפעם הראשונה, זו תשובה מובחרת.

הרב הרצוג שהיה הרה"ר הראשון של המדינה, ורבנים אחרים, מזדרזים היו לטבול במקוה טהרה אם היו נאלצים להכנס למקומות כאלו להציל ילדים שנשארו בכנסיות אחרי השואה.

כל טוב