כל הפורש מרובה פורש

חדשות כיפה רבני כושרות 02/05/19 16:20 כז בניסן התשעט

שאלה

אם אני מוצא עוף באמצע שוק יהודי כשר מותר לי לאכול אותו כעיקרון שכל הפורש מרובה. נניח שהעוף שמצאתי הוא טריפה נמצא שלפי הדין מותר לי לאכול טריפה למהדרין. רק בגלל שאני לא יודע שזה טריפה. ובכל זאת לאכול טריפה מטמם את הלב אז למה העוף הזה לא מטמם את הלב? תודה

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו ישנן שתי גישות בפוסקים:

1. לא ברור שאם העוף טריפה הוא אינו מטמטם את הלב.

זה מסוג המקרים שבהם התורה אמרה לאדם - מאחר שקרוב לוודאי שהמאכל מותר מותר לך לקחת את הסיכון ולאכול אותו. אכן אם אתה רוצה להיות בטוח שלא תפגע בנפשך - מומלץ לך להמנע.

2. יתכן שטמטום הלב אינו נובע מעצם המאכל, אלא מהעובדה שהתורה אסרה לאכול אותו. אך מכיון שבמקרה זה התורה מתירה את האכילה, אין בכך טמטום הלב. לפי זה למשל חולה אנוש שזקוק לתרופה שאינה כשרה - היא אינה פוגעת בנפשו משום שהוא נוטל אותה בהיתר.

בברכה

יצחק דביר