כיריים חשמליות בחג

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/09/18 02:42 כט באלול התשעח

שאלה

שלום הרב, האם מותר לבשל על כיריים חשמליים בחג?

תשובה

​שבוע טוב!

​*מותר לבשל​*​ על כיריים חשמליות בתנאי ​*​שלא משנים את ​עוצמת ​החום​*​ שלהן​.

​הרחבה:

להנמיך את האש אסור כי יש בזה איסור כיבוי.

להגביר את עוצמת האש אסור כי ​ברוב הכיריים ההגברה לא ממשיכה את פעולת הלהט הקיימת אלא מדליקה מקורות חום נוספים.

​​בנוסף, מומלץ ​*​לשים סלוטייפ​*​ על ​ה​כפתור ​שמווסת ​את ​הטמפרטורה​,​ כדי שלא ​יטעו לכוון את החום.

מה שכתבתי נכון לכיריים חשמליות רגילות, בכיריים אינדוקציה יש בעיה שבהנחת הסיר *נסגר מעגל חשמלי*. ואז צריך להניח את הסיר לפני שנדלק שעון השבת ולהסיר אחרי שנכבה. או לחילופין להניח טס מתכת מראש על הכיריים, אשר סוגר את המעגל באופן תמידי.

כל טוּב.