כיצד לנהוג במידה ונשמעת אזעקה ביום הכיפורים?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/19 22:20 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

ישנה אפשרות סבירה (אם השאלה תתפרסם באתר יש לשקול לא לפרסמה בפורמט הזה) שבמהלך יום הכיפור הקרוב תשמענה אזעקות ברחבי הארץ.

מעבר לשהייה בממד במידה וזה מתרחש בשעות הלילה ברוב שאר היממה אשהה בבית הכנסת.

שאלותיי הן:

1. האם במקרה כזה עלי לחזור הביתה? יש לי אישה ועוד 3 ילדים אחת מהן תינוקת בת חודשיים.

2. האם עלי לבדוק באמצעי התקשורת במה מדובר? כשזה חילול ודאי של החג. אציין רק שבמילואים אני קצין בתפקיד סגן מפקד יחידה קרבית שבמקרי חירום עשויה להיות מופעלת?

בתקווה שכל שאלותיי יתגלו כחסרות משמעות עם צאת הצום ברביעי בערב אאחל לך, לבני משפחתך ולכל עם ישראל - גמר חתימה טובה!

תשובה

שלום וברכה

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

אם תישמע אזעקה ח״ו יש לנהוג בדיוק כפי שהיינו נוהגים בכל יום.

אם היינו חוזרים הבייתה כדי להיות בו ולפעול נכון - בוודאי שיש לעשות זאת גם ביום הכיפורים.

אם יש חשיבות לבחון האם אנו מופעלים או מגויסים - יש לעשות זאת גם ביום הכיפורים.

וגם אני מצטרף לברכותיך.

כל טוב