כיצד והאם ניתן להכשיר רשתות במנגל גז

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:47 כז בניסן התשעט

שאלה

הוזמנו ל"על האש" אצל אחי שאינו שומר תורה ומצוות . יש לו מנגל גז אך הוא מכין עליו לעיתים בשרים לא כשרים או מפעיל אותו בשבתות . אחי מוכן להכשיר עבורנו את המנגל . האם זה אפשרי בכלל? ואם כן כיצד ?

תשובה

שלום וברכה

בנושא זה יש מחלוקת בין פוסקי דורנו.

חלק טוענים כי לאחר התזת חומר ממיס שומנים על הרשתות והבערת מנגל הגז במלוא העוצמה עד שלמעשה הרשתות מתלבנות – הדבר מגדיר את מנגל הגז.

חלק טוענים כי לא ניתן לעשות ליבון חמור בדרך זו, ולמעשה לא ניתן להכשיר.

אני נוטה לעמדה השניה המחמירה, אבל יש רבים שטוענים את הראשונה.

כל טוב