כיפור חטאים לגויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/07/19 08:09 כט בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב, אם גוי הכשיל יהודי בתחום כלשהו (כשרות לדוגמה) האם הגוי יכול לכפר על מעשה זה? והאם זה משנה אם היהודי שנכשל עשה זאת במזיד או בשוגג? ומה על היהודי לעשות במקרה זה?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אני לא יודע את כללי הכפרה בשמיים, אולם מכוח האמונה שהקב״ה נוהג בצדק עם בריותיו – בוודאי שצריכה להיות גם דרך בה גוי שחטא כלפי ישראל, או הכשיל את ישראל, יוכל לכפר על עבירותיו. אמנם, יש מהלך של תשובה המיוחד לעם ישראל, והקב״ה נושא להם פנים באופן מיוחד, אולם הדבר אינו שולל את פתח הכפרה שיש גם לגויים.

והיהודי ? היהודי צריך לשוב על עבירותיו ולהתכפר.

כל טוב