כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/07/19 22:22 כה בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב,

בשמות כ, יא כתוב "כבד את אביך ואת אמך למען יאריכון ימיך על האדמה אשר ד אלוקיך נותן לך"

מדוע השכר על כיבוד הורים הוא דווקא אריכות ימים?

תשובה

שלום וברכה,

את שאלתך, שאל גם המהר"ל מפראג בספרו "תפארת ישראל" פרק מ"א

והוא עונה על כך : "בשביל זה נזכר למען יאריכון ימיך אצל כיבוד אב ואם, שהמכבד האב והאם אשר הם סיבה למציאות, לכך ראוי לו המציאות גם כן שהוא אריכות ימים, מפני כי המציאות הוא טוב, כמו שנזכר בכל הנמצאים במעשה בראשית כי טוב, ולפיכך הוא זוכה אל הטוב."

זאת אומרת, משום שההורים שלנו דאגו לכך שאנחנו נהייה בעולם הזה, וכל מי שנמצא בעולם הזה נקרא טוב. לכן מי שמכבד את הוריו, שזיכו אותו להיות כאן, הוא זוכה גם לטוב, ולאריכות ימים במציאות.

ברכה והצלחה