כוסות ר-פעמיות בבית קפה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/19 07:37 ג בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת בבריסטה בבית קפה, וכמעט בכל יום פונים אלי בקשר למילוי ספלים וכוסות רב-פעמיות, על מנת שאכין להם משקאות חלביים בכוסות שלהם מהבית (ולא בחד פעמי של המקום).

האם מותר? אציין שהציבור מגוון, ומגיעים למקום חילונים כדתיים.

תודה!

תשובה

שלום וברכה

אלו הכלים שלהם.

את לא מכשילה אותם.

את גם לא שותפה לדבר עבירה, כי כלל לא בטוח שמדובר כאן בדבר עבירה, שהלוא יש ספקות רבים לגבי האם בכלל יש בעה בכלי.

ועוד נימוקים.

ואת רשאית לעשות כך ללא חשש.

ובעזרת ד', בדרכים רבים ומגוונות אחרות יחזור עם ישראל כולו לברית עם הקב"ה בקדושת המאכלים והכלים.

כל טוב ויישר כוח