יש הרבה חוקרים שחושבים שהתורה הקדושה נכתבה על ידי בני אדם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/03/20 09:34 יט באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

שמעתי שיש הרבה חוקרים שחושבים שהתורה הקדושה נכתבה על ידי בני אדם ובכלל בתקופת דוד המלך. הם טוענים שהמלך יאישהו חייב את עם ישראל להאמין באל אחד והם חושבים שספר דברים נכתב בתקופתו.

דבר זה מאוד מערער לי את האמונה בה' ומקשה עליי בקיום מצוות.

איך אנחנו יכולים לדעת שהתורה היא אמת ושכל החוקרים האלה טועים?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר להתווכח עם כל טענה וטענה של ביקורת המקרא. יש מאמרים שעוסקים בוויכוחים כאלה.

מפעם לפעם יש תגליות ארכיאולוגיות שמוכיחות את אמיתות המקרא, מתגלות חותמות עם שמות של אישים מהמקרא וכד'.

נכתבו בעניין מאמרים וספרים רבים וארוכים.

כאן אציג בפניך הוכחה קצרה וחזקה. ההוכחה הכי טובה לאמיתות התורה - היא העובדה שהתורה פועלת במציאות.

התורה מדריכה את עם ישראל ללכת בדרך ד', לקיים מצוות.

התורה והנביאים גם מתארים את העתיד של עם ישראל - במידה ויתרחק מקיום המצוות הוא יגורש מארצו ויתפזר בארצות רבות. עם ישראל יהיה נרדף ומושפל, אבל למרות זאת הוא לא יכלה.

התורה והנביאים ידעו לומר שבסופו של דבר, ירחם ד' על עמו, ועם ישראל יחזור לארצו.

כיום אחרי שעברו אלפי שנים ממתן תורה - אנחנו מסתכלים אחורה ורואים שהכל קרה בדיוק כמו שכתוב בתורה ובנביאים. הגלות, הפיזור, ההשפלה והגאולה, קרו רק לעם ישראל. אין שום עם אחר בעולם שגורש מארצו ושרד אלפי שנות גלות. וודאי וודאי אין עוד שום עם בעולם שחזר לארצו המקורית אחרי אלפיים שנה.

ההיסטוריה הארוכה והמורכבת של עם ישראל, ממתן תורה ועם היום, היא ההוכחה הכי חזקה לאמיתות התורה.