ייחוד בשיעורי נהיגה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/01/20 22:38 י בטבת התשפ

שאלה

הרב שלום רב.

עוד מעט אני יכולה להתחיל שיעורי נהיגה ועלתה לי שאלה האם יכול לקרות מקרה של ייחוד.

הרי רוב מורי הנהיגה הם בנים ואני בת וכשנכנסים לרכב בדרך כלל החלונות סגורים וזה נראלי נחשב מקום סגור.

אך מצד שני זה לצורך שיעורי נהיגה ורכב זה לא בדיוק חדר...

בנוסף אם דבר זה אסור מה אני אמורה לעשות?

המורי נהיגה שבסביבתי הם בנים.

אשמח לתשובתך.

תודה מראש.

תשובה

שלום

רכב לא נחשב למקום סגור, מכיון שבדרך כלל החלונות הם שקופים, ואפשר לראות מה קורה בפנים.

זה יכול להיות ייחוד אם זה בלילה במקום שלא מסתובבים בו אחרים (גם ביום זה יכול להיות, אבל די נדיר).

לכן מבחינת דיני ייחוד בדרך כלל אין בעיה.

אבל המציאות הזאת של שהיה בזמן לא קצר עם גבר, שיושב קרוב אלייך, זו אכן מציאות לא ממש צנועה.

אני הייתי ממליץ, להשתדל מאוד שחברה או מישהו מהמשפחה יהיה איתך בשיעורים.

כמו כן, להודיע לו מראש, שמגע לא בא בחשבון, גם אם הוא צריך לגעת בהגה, הוא לא אמור לגעת בך.

עדיך כמובן מורה ירא שמים. אבל גם איתו להקפיד על מה שכתבתי לעיל

בהצלחה רבה