יחסי אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/05/19 11:11 כג באייר התשעט

שאלה

שלום. ילדתי לפני חצי שנה.הייתה לי לידה קשה מאוד,כשבסופה נפגעתי באגן .אני סובלת מכאבים קשים בגב ובאגן,ועד היום אני מטופלת בפיזיותרפיה. עקב מצב רפואי זה,אינני מסוגלת לקיים עם בעלי יחסי אישות. האם הוא יכול להשתמש בזה נעילת גירושין,למרות מצבי הרפואי? אגב,אני יכולה להשיג אישור רפואי לכך שלא מומלץ שאקיים יחסים במצב זה. תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תחילה ברכת מזל טוב ללידה.

הנושא שהעלת הוא צריך טיפול מקצועי של יועץ או יועצת נשואין יראי שמים שהם ידריכו אתכם כיצד לחזק את הזוגיות במצב הנוכחי שבינכם. כמו כן יש היום יועצות לחיי אישות למצבים מסובכים (כפי שהעלת במכתב) באופנים שונים שלא יגרמו לך כאב ומאידך תוכלו להיות יחד אולי לא בצורה מלאה, אבל בקרבה מירבית, ועל פי דעות פוסקים שהובאו בשו"ע. על כן השאלה עדיין לא במקומה מכיוון שאפשר לעשות הרבה לפני פניה לגרושין.

רפואה שלמה ומהירה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ