יחוד שהוביל לנגיעה שהובילה הלאה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/04/20 20:14 ג באייר התשפ

שאלה

היי הכרתי היום מישהו והלכנו מלא ודיברנו ודיברנו עד שהלכנו אליו לאוטו ולא שכבנו או משהו פשוט נגענו אחד בשני לא עשינו משהו נורא באמת שלא עשינו כלום אבל זה לא אומר שלא חטאנו בזה שלא שמרנו נגיעה אני שונאת את עצמי על זה כי אני אמרתי לו שאני שומרת שבת ואני דתיה ואכשהוא זה התגלגל למצב שאנחנו מתחבקים ומתנשקים ונוגעים אחד בשני ואני ניגעלת מיזה בעצמי ואני שונאת את עצמי על זה ובאמת שמנעתי ממנו לעשות דברים שהוא רצה ופשוט סירבתי אבל האם כאילו מותר לנו להמשיך בקשר זוגי או שאסור לנו בגלל כל משקרה או שאנחנו צריכים פשוט להתרחק אחד מהשני או לא להתקרב אחד לשני בכלל מה לעשות זה דחוף???

תשובה

שלום

לא לשנוא אחרים ולא לשנוא את עצמך.

אשרייך שאת שומרת שבת ומקפידה במצוות.

מה שקרה לך נגרם מכך שלא שמרת על ההרחקות שהתורה וחז"ל הורו לנו.

בני אדם נורמאלים שנמצאים בקרבה כזו מגיעים לחטא שתארת. זה חטא לא קל, ועלייך לשוב עליו בתשובה אמיתית.

כיצד שבים?

וידוי להשם, חרטה, בושה, והחלטה עמוקה שלא תשובי על כך.

מעל כל התשובה, צריכה להיות החלטה שלך שאינך ממשיכה במה שגרם לך ליפול - את מקפידה מעתה בהלכות צניעות והרחקותיה.

אם האדם שאיתו נפלת לא שב בתשובה שלימה על מה שקרה ואינו חדל מכך, אל תנסי להקים איתו עתיד. משתמע מדברייך שאכן הוא לא בכיוון של תשובה.

אך גם אם הוא שב, המתיני כמה שבועות עד שחזרה ביניכם תוכל להתיצב על בסיס של קדושה מחודשת ולא על בסיס הנפילה.

כל טוב