יונתן או יהונתן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/11/18 12:16 כז בחשון התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום

מחר אנחנו מכניסים את בנינו הבכור בברית אברהם, נרצה לתת לו שם אמצעי עם שם הצדיק יונתן בן עוזיאל שעל קברו התפללנו טרם החל ההריון, כאשר חיפשתי ברשת ראיתי שיונתן בן עוזיאל נרשם ללא האות "ה", בהנחה שהשם האמצעי הוא על שמו של יונתן בן עוזיאל, האם לרשום אותו בת.ז יהונתן או יונתן ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכת מזל טוב לזוג היקר.

זמני קצר כעת, אני משיב בגלל דחיפות השאלה. אשתדל להרחיב בהמשך.

שתי הצורות נכונות ושתיהן מופיעות בתנ"ך.

הסיבה שהתנא הקדוש נכתב במקורותינו תמיד בלי ה' קשורה לתופעה לשונית כללית שבלשון חז"ל הגרוניות נעלמות בתיקון הלשון: כגון- לישבע, ליזהר וכד'.

לכן למעשה שתי הצורות נכונות מבחינה לשונית. אישית אני נוטה לצורה "יהונתן" שהיא כנראה הקדומה יותר, וכוללת את כל אותיות שם השם.

בהצלחה ובשורות טובות!