יום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/19 05:58 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני חודש אחרי לידה ומניקה. מאוד מתקשה לצום. בצומות סובלת מחולשה, כאבי ראש חזקים וסחרחורות שהביאו בעבר לעילפון. בהריון סוכרת הריונית (כרכע בבירור האם המצב התאזן לאחר הלידה) וסובלת ממיגרנות חזקות. בצומות קודמים שבהם הנקתי (את ילדי הגדולים) החלב התמעט בימים שלאחר הצום. כיצה עלי לנהוג? לא תהיה לי עזרה בזמן הצום ועלי לטפל ב3 ילדים קטנים. האם מותר לקחת משככי כאב במהלך הצום למניעת כאב הראש? מה עושים במקרה שלא מצליחים לבלוע כדור ללא מים? עלי לציין שברגע שכאב הראש מופיע הכדורים כבר אינם עוזרים. בינתיים התינוקת מסרבת לאכול מבקבוק.

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לך שנה טובה ומתוקה.

אם לא תצליחי לצום בלי לפגוע בהנקה - אל תצומי. תשתי ותאכלי כמה שצריך, ועדיף לשיעורין אם זה מספיק.

אבל, נסי לעשות קודם כל את מה שניתן: הכיני את עצמך לצום (פירות, מזגן, שתיה, גמילה מקפה כמה ימים קודם לכן וכדו'), והתחילי לצום. מותר לקחת משככי כאבים, ואם לא ניתן בלי מים - מותר מעט מים. אם זה עוזר, ואת גם יכולה להניק - מצוין. אם לא - ראי למעלה.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושנה טובה