יום השנה לאבי ז"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/03/20 00:58 כו באדר התשפ

שאלה

אבי ז"ל נפטר ב -א בניסן השבת היא שבת שלפני יום הפטירה נהוג לעלות לתורה ולהתפלל תפילה כשליח ציבור ברוב השנים נהגתי לעלות לתורה ולהתפלל כשליח ציבור תפילה אחת שנתנו לי הגבאים.

מה אעשה עכשיו נוכח כל הגזירות החדשות -

בנוסף לכל אצלינו בשכונה במשה"ב במזרח נתניה החליטו לסגור לשבת את בית הכנסת שבו אני מתפלל

וכמו כן מה אעשה ביום חמישי יום הפקידה עצמו, עם התפילה בציבור ואמירת קדיש

בברכה פרידמן יצחק

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לעניין יום הפקידה, צריך לדעת שעיקר עילוי הנשמה הוא באמירת המשניות (לפי השם ואותיות נשמה) וכן אמירת פרקי תהילים (כמקובל) וכן תפילת אל מלא רחמים. הקדיש בעקרו נוצר לילדים שלא יודעים להתפלל. ועל כן אם יש לך מניין שמקפידים על ההנחיות בודאי שראוי להגיד קדיש אבל אם אין מניין שמקפיד על ההנחיות ראויל ללמוד משניות ותהילים והתפילה לאחר תהילים, ולא לומר קדיש. אמנם אפשר לבקש ממישהו שנמצא במקום שמתפללים במנין (על פי ההנחיות) שהוא יאמר קדיש בעבורך.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ