יהודים זה רק משבט יהודה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/11/20 16:35 כג בחשון התשפא

שאלה

שלום רב.

לאחרונה נתקלתי בדבר כלשהו שאומר שאני לא נקרא יהודי וההסבר לכך היה שרק מי שמשבט יהודה והיה בממלכת יהודה הוא נקרא יהודי וכל השאר הם נקראים ישראלים או עבריים

אז אני שואל את השאלה מה אני בעצם ? אם אני נקרא "עברי" או "ישראלי" אני לא חלק מהמסורת והמצוות והיהדות כולה ? ומה זה אומר בסופו של דבר ? כי אני מגיע ממוצא תימני ושמעתי שתימנים הם מ-ממלכת ישראל והם לא יהודים הם ישראלים. אני לא יכול להגיד לך את הכל מדויק כי אני לא מבין בדבר אבל אני מאמין שכבוד הרב מבין אותי.

אשמח לקבל תשובה כי הנושא קצת מלחיץ אותי. תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום,

אמנם בעבר כינו 'יהודי' מי ששיך לשבט יהודה (לדוגמא שופטים טו י), אך כיום (כבר מאז מגילת אסתר) זהו הכינוי לכל מי ששייך לעם ישראל, כל בניו של יעקב.

(יעויין מנסרת סנחריב שמכנה את חזקיהו מלך יהודה "יהודי" )

לכן גם מי שהגיע משבט דן או מנשה או יששכר, הוא יהודי כשר.

בשורות טובות