יהדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/19 09:40 א באב התשעט

שאלה

היי

אמא שלי עברה גיור בגיל שנתיים אבל הייתה חילוניה, בגיל בגיל 26 היא התחילה לחזור בתשובה ונהייתה חרדייה בגיל 32 כתנאי קבלה שלי לבית יעקב היא אני ושתי אחים שלי עברנו גיור לחומרא

מסיבות אישוית החלטתי שדת היא לא הכי בשבילי

אמא שלי כל הזמן אומרת לי שאחשב גויה רציתי לפתור את זה אחת ולתמיד

אם אני אצה בשאלה האם אני אחשב לא יהודיה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי מה שאני מבין מהמכתב את עשית (עם שני אחים) גיור נוסף בגיל מבוגר (13-14) כולל טבילה וקבלת מצוות, ובכך נכנסת ללמודים בסמינר בית יעקב, כך שמבחינה הלכתית את יהודיה לכל דבר כיוון שבשעת הגיור שמרתם מצוות. כעת אם את לא רוצה לשמור את כל המצוות, בכל אופן דינך כיהודיה שלא שומרת תורה ומצוות.

באופן כללי אני חושב שיהדות צריך לקיים מתוך אהבה ושמחה, אינני יודע אם הכרת דרך חיים זאת. כדאי לך כשאת מתלבטת בהמשך דרכך להכיר עוד פנים של יהדות, שכלולים במערכת האורתודוכסית. אינני יודע היכן אתם גרים, אבל בודאי שבכל מקום גדול יש דרכים רבות לעבוד את ד' בשמחה.

חודש טוב ושבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכו ן התורה והארץ