תשעה באב הריון בסיכון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/08/17 21:09 ט באב התשעז

שאלה

לרב שלום,

אני בהריון עם תאומים בחודש רביעי, ההריון מוגדר בסיכון מאחר ויש הפרשה דמית שבאה והולכת, אני ברוב הזמן המוחלט במנוחה בבית.

רקע כללי- משקל גופי עוד לפני ההריון היה בתת משקל , גם כעת עם ההריון עדיין לא הגעתי למצב של משקל תקין, בעז''ה שהכל יסתדר ואצליח לעלות במשקל במהרה.

אני מקפידה מאוד על ארוחות מסודרות בכל יום, אך לפני מס' שבועות בשבת בבוקר אכלתי אך ורק את הדגנים של הבוקר, ועד לשעה 11 לא אכלתי דבר נוסף, באזור השעה 11 ממש לפני שהתיישבנו לסעודת שבת , הרגשתי חלשה קראתי לבעלי והתעלפתי בידיו.

האכילה שלי מתפרסת על כל היום, אך בעיקר ארוחות גדולות ולא קטנות כדי שלא יסתם לי התאבון בין גרגיר לגרגיר..

אני יודעת שנהוג להתיר לא לצום אבל לאכול בשיעורים קטנים, אני חוששת מאוד ממצב כזה במקרה שלי.

אם כן, בפירוט מצבי הבריאותי , כיצד עליי לנהוג בתום ט' באב?

תודה לרב לתשובתו.

תשובה

לשואלת שלום,

כיוון שההריון מוגדר בסיכון, את לא צריכה לצום כלל. אכלי ושתי כמה שאת צריכה.

יש להימנע מאכילת דברי תענוגים ומותרות (גלידות, שתייה מתוקה וכדומה)

אברכך בלידה קלה, בריאות איתנה, והריון תקין. אמן.