טרנסג'נדר שרוצה להתקרב לאלוהים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/06/19 00:25 י בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,

קוראים לי שי ואני בן 23 , אני נולדתי כנקבה ,נולדתי לאבא משורשים יהודיים ולאימא שאינה יהודיה .

מגיל מאוד קטן אני התמודדתי עם הזהות המגדרית שלי, היה לי מאוד קשה להיות בחורה/ נקבה ,אבא ז"ל הוא היה אדם מקסים, הוא מאוד אהב אותי ואפילו היה קורא לי הגבר שלי , אבא שלי נפטר כשהייתי בן 12 לאחר מכן היה לי המון קשה עם המשפחה : אימא ואחים שלי.

בגיל 20 ברחתי מהבית והתחלתי תהליך שינוי מין, התחלתי לקחת טסטוסטרון ועשיתי ניתוח עליון , כיום אני מזדהה כגבר וגם נראה כגבר.

אני הולך עם כיפה , ציצית ומניח תפילין , כל יום אני מתפלל לה' שיזכה אותי בגיור כשר .

אני לא גר בארץ כרגע כי אני לומד בחול.

אני אשמח מאוד לתשובה , אם יש לכבוד הרב שאלות עבורי , אני מצרף פה את כתובת המייל שלי .

תודה רבה

שי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני כותב בלשון זכר אבל בגלל מעמדך המיוחד הכוונה היא לזכר ו/או לנקבה.

לפי הנכתב במכתב, מעמדך כעת כאינו יהודי וברצונך להתגייר.

הליך גיור לא יכול להתנהל במצב שאדם עובר שינויים כאלו גדולים, על כן נראה שכדאי שתגמור את מה שאתה רוצה לעשות, ולאחר מכן תתיישב בדעתך לפחות כחצי שנה ואם עדיין תהיה בהחלטה זו של רצון לגיור תפנה לאגף הגיור שיטפלו בך כפי שמטפלים בכל גר בישראל. לעומת זאת כעת אתה מחוייב בשבע מצוות בני נח, אני מעריך שאתה יודע אותם ותשתדל לברר לך את שבע המצוות היטב, ובמצב הנכחי זו קרבת האלוקים הגדולה ביותר שלך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ