טיפול בארגז חול לחתול בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/04/20 13:03 ב באייר התשפ

שאלה

שלום וברכה,

אנו מגדלים בביתנו חתולה העושה את צרכיה בארגז חול לחתולים. פעמיים ביום בערך אנו מוציאים בעזרת כף-מסננת את הצרכים ומיישרים את החול כיוון שחתולים לא עושים את צרכיהם במקומות שיש בהם לכלוך.

האם מותר לעשות פעולה זו בשבת?

מה עם כף שאיננה מסננת?

ומה הדין ביומיים או שלושה של חג ושבת ברצף?

בתודה רבה ושבתות למנוחה,

דוֹבי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא נראה לי להקל להוציא את הצרכים של החתול ובייחוד שאח"כ משווים את החול וא"כ יש מלבד שאלות של מוקצה (בחול ובצרכים) וכן איסור של בורר (הוצאת הצרכים מהחול), ויש עוד שאלה של אשוויי גומות, על כן אין להקל בשאלה זו, אלא שיעשה החתול במקום אחר או מקום שלכם בלבד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ