טהרת הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:55 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב.

אני בן 16 וכבר כמה חודשים מתמודד עם פגם הברית ומנסה בכול כוחי להפסיק חסמתי את האינטרנט שיש לי כך שבאינטרנט אני לא נופל...

קראתי הרבה חומר והרבה שאלות ותשובות בנושא, על למלא את הזמן בעשייה חיובית וכו'...

באחד מן התשובות או באתר זה או באחר היה כתוב שהדרך להפסיק עם זה היא כמו להפסיק עם התמכרות כול פעם להגדיל ביום, יומים, או שבוע את התווך שבו אני נופל...

ואז עלתה לי השאלה אולי אפשר להפסיק בפעם אחת וזהו לשים לזה קץ ונגמר פשוט ללכת על זה בכול הכוח ולא משנה מה יקרה אני לא חוטא שוב אבל יש לי הרגשה שמה שאני רוצה לא אפשרי...

אז שאלתי היא האם זה אפשרי ניתן במכה אחת לסיים עם זה? כי לפי הרבה ממה שכותבים זה תהליך ארוך עם כשלונות בדרך וכו...

בתודה מראש פלוני

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון ועל היוזמה.

אספר לך סיפור ששמעתי ממורי ורבי הרב עמיטל זצ״ל: היה חסיד אחד שמיצה את הקשר שלו עם הרב׳ה שאיתו גדול, וביקש ללכת לרב אחר. הרב הנוכחי מאוד עודד אותו לעשות כך, ועל כן החסיד העיז לשאול כיצד יבחר רב אחר. ענה לו רבו: בקש מהרב שאתה בודק לתת לך עצה טוב וחד משמעית כיצד להינצל ממחשבות זרות בתפילה, וכיצד להצליח להתפלל בכוונה גדולה בלי לחשוב על דברים אחרים. אם הוא יטען שהוא יכול להציע בפניך עצה שתנצח תמיד את המחשבות הזרות – פרוש ממנו, ואל תבחר בו. הוא שקרן. הוא מאחז פנים. אין כזה דבר, המחשבות הזרות הן חזקות מאוד, ואין פטנטים.

זה מסענו בחיים ואלה הכללים. אין פטנטים.

בכל תחום.

מנסים, מגדילים את הרווחים, שמחים בהצלחות, לא נשברים מהנפילות, אם נופלים – קמים שוב, וזו משמעות מסע החיים שאנו פוסעים בהם.

בהצלחה גדולה, גם בתחומים אחרים של התקדמות.