טבילת כלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/09/19 22:46 ז באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נשואה לגיור וכאשר אנו מבקרים את הוריו בחול יש לנו כלים כשרים אשר שמורים במקום במיוחד ואנו מוציאים אותם רק כאשר אנו מגיעים לבקר. הכלים לא הוטבלו עדיין האם ניתן להעביר בעלות על הכלים הם יהיו כביכול של הוריו של בעלי ואז לא יהיו חייבים טבילה?

בתודה חן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הדבר אפשרי לתת להורים את הכלים במתנה, ואתם תשתמשו בהם בהשאלה וכך אין צורך בטבילה. אבל בודאי שראוי שהם יהיו טבולים כדין.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ