גר עם בת זוגתי ומתחזקים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/04/20 22:37 יז בניסן התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני מתחזק בשנה האחרונה

אני חי עם בת זוגתי בדירה שאנו שוכרים.

אחרי ההתחזקות קבענו תאריך לחתונה

אני יודע שאסור לגור איתה באותו הבית ועם כל זה באים המון חטאים שעד החתונה לצערי משתדלים לא לעשות.

עכשיו אני בבלבול לגבי כל התקופה של הקורונה שעד שזה יסתיים לא יהיו אירועים ולא יהיו חתונות

אשמח לעצה מה לעשות

תשובה

שלום

ישר כח לכם שאתם רוצים להתחזק בקיום מצוות. כמה נכון וטהור, לבנות בית על בסיס של אמונה בהשם ומחוייבות לתורה.

כעת אסור להתחתן בנוכחות אנשים רבים. אפילו עשרה.

אתה רומז שיש נפילות, ויש להניח שחלקן באיסורים לא קלים. אסור לטבול לפני נישואין.

לפיכך הדרך הנכונה ביותר היא להפרד כעת לשתי דירות שונות, עד שתוכלו להתחתן כראוי. כך עליכם לנהוג.

אולם אם אתם לא מתכוונים להפרד, וקורות נפילות, אזי יש להתחתן.

לפני שאתם נוהגים כפי שאכתוב כעת, תוודא שהדבר מותר בכל היבטיו מבחינת הוראות משרד הבריאות העדכניות.

תפנו לרב מוסמך שגר ברדיוס קרוב, שיבוא עם עוד אדם אחד כך שהם יהיו עדים. הוא יפרט עבורכם את העקרונות הבאים-

הרב יסדר כך שתקדש את הבחורה מתחת לביתכם, ויעמדו הרב והאדם השני כמה מטרים רחוק מיכם, עם מסכות וכפפות.

הרב יגיד לך לתת לזוגתך טבעת או חפץ ששווה כמה שקלים ולומר כמה משפטים. החפץ צריך להיות רק שלך לפני שאתה מקדש בו. אתה תפרוס על שניכם טלית או סדין. זוגתך צריכה גם כעין הינומה, שתוכל להוריד על פניה במהלך הקידושין.

הרב יביא איתו טופס כתובה ריק, ואתה תחתום, וגם הרב והעד השני.

לפני הקידושין הללו, צריך שזוגתך תלך למקוה. המקואות כעת סטריליות ואין מה לחשוש.

לאחר שעניין הקורונה יעבור ומשרד הבריאות יאשר להתחתן בריבוי אורחים, תלך לרבנות המקומית עם הרב לסדר את רישום הנישואין. ואז תעשו גם אירוע באולם של שמחה על כך שהתחתנתם כבר.

חזק ואמץ