חתונה וגיור רפורמי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/01/20 17:31 ד בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני אדם חילוני בעל אורח חיים מסורתי וזיקה לדת, ומאד חשוב לי להתחתן בחתונה יהודית כשרה.

יש לי חברה כבר כמה שנים, יש ביננו אהבה רבה ואנחנו מתכננים להתחתן בעתיד.

לאחרונה גיליתי במקרה שלמעשה היא לא לגמרי יהודיה. אמנם אביה יהודי לחלוטין, אך אמה יוצאת חבר העמים, כאשר אביה יהודי ואמה אינה יהודיה. היא עברה גיור רפורמי ומחשיבה את עצמה כיהודיה.

ניסיתי לדבר עם חברה שלי, להסביר לה את החשיבות של חתונה יהודית עבורי והחשיבות שילדנו יהיו יהודים כשרים, אך היא לא מוכנה להקשיב. היא אומרת שהיא מרגישה יהודיה, ושאני לא יכול להגיד שהיא אינה יהודיה כשרה כי אמה עברה גיור ועברה בו את כל הצעדים הנחוצים, וקל וחומר שהיא לא מוכנה להתגייר גיור אורתודוכסי בשום אופן, גם לא במתכונת מקוצרת יותר (קורס נתיב).

מה הדבר הנכון לעשות במקרה כזה? האם לאחר גיור רפורמי אמה אכן נחשבת עדיין לא יהודיה? האם הדבר הנכון לעשות הוא לפרק מערכת יחסים כה מוצלחת על העניין הזה בלבד?

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה רגישה ועדינה מאוד מאוד.

ההלכה אינה מכירה באישה זו כיהודיה.

אני מבין היטב את התחושות של האישה הזו, אך הקביעה כיהודי ניתנה לעולמה של ההלכה.

ולוואי ותימצאו את הדרך להיות ביחד בנאמנות להלכה ולאומה.

כל טוב