חשוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/19 01:52 כו בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כותב את שאלה זו ממצוקה מוסרית גדולה מאוד. אני הכרתי ילדה,דיברתי איתה במשך חודש והתאהבנו אחד בשני. לאחר מכן קרה מקרה והחלטתי שאני לא רוצה להיות בן זוג שלה. הילדה הגיבה מאוד קשה. עכשיו הכל נרגע ואנחנו מדברים אבל המצב הנפשי שלה לא יציב,לפעמים היא שמחה ולפעמים היא מאוד דיכאונית,אינני יודע אם זה בגללי או לא בגללי. השאלה שלי היא אם היא תפגע בעצמה חס ושלום (מה שרוב הסיכויים לא יקרה),העוון עלי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין כאן עוון, אבל יש כאן נושא נוסף שאתה יודע על נערה שיש לה בעיות רוחניות והדבר מחייב טיפול. חובתך היחידה היא לידע את מי שיכול לעזור לה ולעודד אותה, יכול להיות אחד ההורים, מורה, מדריכה וכדו' ובלבד שהנושא לא ישאר מתחת לפני השטח אלא יטופל מקצועית בצורה טובה ביותר, וכך היא תעשה את הטוב והמועיל, השאלה שלך היא משנית לעומת חובת ההצלה ורפוי הנערה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ