חצות היום וחצות לילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/09/19 10:39 ב באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה בקשר לחצות הלילה וחצות היום? הבנתי שחצות הלילה זה שעת רצון וזה מרבע לאחת בלילה עד 12:45 למחרת ואז מ12:45 מתחיל חצות היום.הבנתי שלכל זמן יש יחוד מסוים כמו חצות הלילה זה שעת רחמים שכאילו אין מקטרגים על תפילה ,מעשים וכו... האם מבצהריים12:45 זה כבר שעת דין?

חצות הלילה זה הזמן הכי טוב לקיבול תפילות מאשר אמצע היום נניח למשל אחה"צ?(אחה"צ זה שעת דין?)

איזה שעה זו בדיוק ואיך זה הולך בבקשה אם תוכלו להסביר לי...

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חצות לילה זה זמן מוגדר, חצות לילה וחצות ויום זה זמן מוגדר מאד ומדויק. הוא יכול להיות מ 11.20. לכן צריך להסתכל בלוחות לדעת מהי שעת החצות, שאז היא עיקר הזמן לבכות על החרבן וגלות ישראל. לכן צריך לעיין בכל פעם בלוחות המתפרסמים מתי החצות. (היום 12.44).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ