חלמתי על אנטישמיות ושיורים בי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/01/20 15:45 ד בשבט התשפ

שאלה

היי

חלמתי שגרתי באיטליה (יש לי אזרחות איטלקית) והייתי שם עם כמה אנשים והתחילו לעשות עליי עליהום כשסיפרתי להם שאני מישראל והכריחו אותי להסגיר את עצמי והלכתי למקום אחד פתאום עם הרבה יהודיות (רק בנות) והגענו לכניסה של אולם ואז נזכרתי שחלמתי על זה כבר ושהתחילו להרוג שם אנשים. התלבטתי אם לנסות לברוח כי הייתה שם עוד יציאה אבל בסוף נכנסתי וילדה מהכיתה שהייתה שם אמרה שזאת לא באמת יציאה ושזה כניסה אחרת לאותו אולם שהיינו בו. נזכרתי שבחלום הקודם הרגו את האנשים רק בצד אחד אז ניסיתי לשבת באמצע אבל אף אחד לא ישב בצד השני שלי. ה"נאצים" ששמרו עלינו התחילו לתשאל בנות ואז לירות בהם ומתישהו ראיתי שאחד מהנאצים מסתכל עליי מוזר ומחייך וידעתי שהוא הולך לירות בי וזה מה שקרה.. ואז מתתי והגוף נעלם (לא ראיתי את עצמי מתה או משהו) ועברתי לגוף אחר של אחת מהבנות שהייתה שם והיא הייתה אתיופית. והילדה מהכיתה ידעה שזו אני ושרק עברתי לגוף אחר והיא אמרה לי לנסות לברוח ואמרתי לה "נראלך? שיהרגו אותי שוב?" ואז עבר איזה זקן עם שיער לבן ניראלי שזה היה גואל רצון ואיכשהו הבנו שהוא מרעיל אותנו סוג של ושאנחנו מתים בגלל השיער הלבן שלו (?) ולא הבנתי למה הוא נושא על עצמו את המחלה רק כדי להרוג אותנו

ואז התעוררתי פתאון

על החלק עם גואל רצון אני לא בטוחה כלכך

אבל כל השאר קרה.

וזה לא היה בדיוק שואה.. היו נאצים עם בגדים רגילים וזה שירה בי לא נראה אירופאי הוא היה נראה ערבי (בלי איזה מטפחת על הראש או בגדים מוסלמיים אבל הוא היה שחום ממש עם עיניים חומות ושיער חום..) ולא לבשנו בגדים של שואה או טלאי ולא היה לנו קעקוע וזה לא היה בגטו. מה זה החלום הזה? קראתי באינטרנט שלפי הקבלה אם ירו עליי בחלום זה אומר שאני בסכנה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

חשוב תמיד להדגיש את הפתרון הטוב שעולה מן החלום. במקרה שלך, ההצלה הרוחנית שלך: למרות שירו בך, את ממשיכה להתקיים!

הפתרון למי שמוטרד מחלום שחלם. לבא לבית הכנסת, לברכת כהנים, לומר את הנוסח שמופיע בגמרא:

ריבונו שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא.

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ ה` אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵנִי`