חללי צה"ל

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 11/07/19 17:18 ח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול מה מעלתם בשמיים של חללי צה"ל שנפלו בשביל המדינה שלהם על קידוש ה'.

מה קורה איתם למעלה?

יש להם מקום מיוחד?

האם הם יושבים על כיסא הכבוד?

אשמח שתענה.

תשובה

שלום וברכה,

מעלתם של חללי צה"ל שמסרו את נפשם במערכות ישראל, גדולה מאוד. ורבותינו השוו בין חללי צה"ל, להרוגי לוד, שעליהם אמרו חז"ל: שאין כל בריה יכולה לעמוד במחציתם.

מי הם הרוגי לוד? על כך מספרת לנו הגמרא במסכת בבא בתרא ( י:) שהיו שני אחים פפוס ולוליינוס שגרים בלוד, וביתו של המלך נמצאה מתה, וחשדו הגויים שמישהו מיהודים הרג אותה, ולכן גזרו גזירה להשמיד להרוג ולאבד את כולם. ועמדו פפוס ולוליינוס, ופדו בנפשם את ישראל, בכך שאמרו אנחנו הרגנוה (למרות שהם לא הרגו אותה), והמלך הרג אותם לבדם, ונשארו כל ישראל לפליטה.

ועליהם אמרו רבותיו, כי אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתם, בגן עדן.

מנשרים קלו מאריות גברו, תהי נשמתם צרורה בצרור החיים.

ברכה והצלחה