חלום

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/19 23:21 יב באלול התשעט

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב,

רציתי להתיעץ לגבי חלום שחלמתי בליל שישי.

בחלום היה סל ובו ביצים שבחלקם נחשים קטנים ונחש אחד גדול שבקע מן אחת הביצים. בחלום אני מנסה להכניס את ידי לסל על מנת להוציא את הביצים והנחש הגדול מונע זאת ממני. בנוסף, היו בחלום גם עקרבים על החול.

מה פירוש החלום?

תשובה

שלום וברכה

הפרשן הטוב ביותר לחלום הזה הוא....אתה.

אל תנסה לפרש את הסמלים בחלום – כי העיקר בחלום אינו הסמלים שבו.

נסה להיזכר מה הרגשת בעת החלום, אלו תחושות היו לך כאשר הכנסת את היד לשם וכדו׳. שם תמצא את משמעות החלום, שכן התנועות הנפשיות בעת החלום הם הדבר העיקרי שבו.

מעבר לכך, חז״ל לימדו אותנו בין השאר ש״כל החלומות הולכים אחר הפה״, כלומר – משמעות החלום נקבעת לפי המקום שחולם החלום לוקח אותו לשם.

שאל אפוא את עצמך לאן אתה רוצה לקחת את החלום.

והצירוף של שני הדברים האלה – היזכרות בתחושות ולקיחת החלום – הוא זה שיעזור לך לנצל את החלום הזה בדרך הטובה ביותר.

כל טוב