חלום על אבא שנפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/03/20 05:10 ו באדר התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני לא מרבה לעשות את זה, אך לא ידעתי כבר את מי לשאול.

אבא שלי נפטר לפני כמעט שלוש שנים, הייתי חולמת עליו הרבה, בהמון מצבים. את רובם הבנתי. שטוב לו למעלה, שהוא ישמור עליי בכל מקום שאהיה, ושהוא רוצה שאני והמשפחה שלי נשחרר אותו.

אך לאחרונה, לפני כמה חודשים התחילו לי כאבים בלב. חזקים. אני עושה בדיקות בגלל שהייתי תינוקת נולדתי עם איוושה (חור) בלב שנסתם, ורק רוצים לוודא שהכל תקין.

כשהתחלתי את הבדיקות, חלמתי שאבא שלי לוקח אותי לבית חולים לבדיקה.

והיום בבוקר (לפי תאריך לועזי 1/3/20) חלמתי שאבא שלי לוקח אותי שוב לבית חולים, לעוד בדיקה של הלב. אני לא ממש הבנתי.

רציתי לדעת מה משמעות החלומות, ולמה אני כבר פעמיים חולמת שהוא לוקח אותי לבית חולים.

האם זה בגלל שהוא כבר לא בין החיים אז הוא מנסה לכפר על זה בחלום? או שהוא מנסה להגיד לי משהו?

תודה רבה,

ב.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הגמרא אומרת שהחלום פועל על פי הפירוש שאנחנו מעניקים לו. לכן פירוש נכון לחלומך: אבא שלך דואג לך, הוא מלווה אותך בבדיקות הללו בחלום, כפי שהיה מלווה אותך לו היה בחיים. הוא לא רוצה שתהיי לבד בדאגות הללו.

ממליץ לך לראות בבואו בחלום בשורה של אהבה וקרבה שיש לנשמתו כלפיך גם כשהוא לא נמצא כאן בגופו.

בכל מקרה - הדרכת הגמרא, לכל מי שמוטרד מחלום, לומר, בזמן ברכת כהנים, את התפילה להלן. כך אני ממליץ לך (אומרים את התפילה במשך ברכת הכהנים ומסיימים יחד אתם): רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן: