חלום אבא נפטר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/08/18 09:43 טז באלול התשעח

שאלה

חלמתי שאבא שלי נפטר לי בידיים אצלו בבית..

וכמה שניות לפני הוא אומר לי שאני הכי חשובה לו, שהוא דואג לי ושאני כל עולמו..

ואז פשוט יצאתי משם..

זה היה ממש מפחיד ואני לא יודעת מה זה אומר..

תשובה

לשואלת היקרה שלום,

בעניין חלומות כתבו חכמינו שאדם שיש לו חלום ילך לאוהביו שיפתרו לו אותו לטובה, ובכך יהיה סימן טוב וחיובי. בלשון חכמים: "כל החלומות הולכין אחר הפה". כלומר, פחות חשוב מה חלמת, יותר משפיע כיצד פתרו לך את החלום.

וננסה לפתור על דרך החיוב:

לעיתים ישנם סודות או חשיפת רגשות שמתאפשרת רק בסיום של תקופה. לדוגמה, רגע לפני הפרידה מהמורה בכיתה י"ב, הרבה תלמידים חושפים בפניו את *האמת*, מה הם חושבים עליו בכנות.

בחלום שלך זכית לגלות מה אבא שלך באמת חושב עלייך. שאת כל עולמו והוא אוהב אותך אהבת אמת.

הדבר הזה חוזר ומשפיע על החיים שלך בכך שאת יכולה להיות רגועה, אבא שלך אוהב אותך ודואג לך תמיד.

(מקורות: גמרא מסכת ברכות דף נו עמוד א)

בהצלחה בהמשך!