חילול השם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 13:57 ז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב יש לנו ליד הבית ספר אולפנה שלפעמים שאנחנו עוברים שם הם צועקות ומתנהגות לא יפה ונגיד הן מדברות בצעקות אומרות דברים מטומטמים כמו גם נגיד בצעקות איזה חתיך וכאלה צריך לציין שאנחנו בית ספר של חילונים השאלה שלי היא האם זה חילול השם והאם צריך להעיר להם על זה אני חושב שאם אני מכיר להם זה יגרום להם כנראה ליצעוק עליי חזרה ולגרום עוד יותר לחילול השם האם עדיין צריך לעשות את זה אני גן מאוד מתבייש לגשת אליהן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך שאתה תגש באופן פרטי, מכיוון שאתה כותב שזו תופעה שחוזרת על עצמה. לכן נראה שכדאי שתכתוב מכתב מנומס להנהלת האולפנא, ותסביר להם את חלול השם שבדבר, וזה תפקידם לחנך את הבנות הלומדות שם. אני מקווה שההנהלה תמצא את הדרך הנכונה להעיר לבנות על ההתנהגות הזאת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ