חיבוט הקבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:45 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום לרב מקווה שהכל טוב אצל הרב האם יש דרכים נוספות להינצל מחיבוט הקבר מלבד לימוד משניות וסיגוף? וכן האם כל מי שאין מידת הדין שולטת עליו ינצל אף מחיבוט הקבר במקרה שאין רשימו? כגון שלא אכל טריפות מימיו בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ההבנה של כולנו בתחום ״חיבוט הקבר״ היא מצומצמת מאוד. הן על מהות המושג ומה קורה, והן על הדרכים למנוע את הכאב הזה.

לכן, טוב להתרחק מכל מי שמציע סגולות או מעשים, כשהוא טוען שהוא יודע מה זה ואיך נלחמים בכך.

מה שאנחנו יודעים מדברי הנביאים כולם הוא שהקב״ה בעיקר רוצה מאתנו צדקה וחסד: ״כי חסד חפצתי ולא זבח, ודעת אלוהים מעולות״ ועוד אין ספור נבואות העוסקות בציפייה של הקב״ה מאתנו, בני האדם. לכן, כדאי מאוד להתמודד עם הפחדים לגבי העתיד על ידי עשיית טוב לבני אדם, ומעשי חסד כמו גם צדק צריכים להיות הדברים העיקריים שאנו עושים, וסביר להניח שהם אלה שגם יצילו אותנו מכל רע.

כל טוב וחיים טובים ושמחים.