חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/08/19 23:13 כח באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני גר במשפחה חילונית, אבל תמיד היה לי קרבה לתורה, אני מניח תפילין לפעמים שומר שבת, מדבר הרבה עם ה' ולומד תורה.

החלטתי שאני רוצה להפוך לגדול בתורה כמו האר"י הקדוש(אני יודע שאני לא יכול).

אם אני אצום שבוע ואקנה ספרי תורה וגמרא ואלמד עד הבוקר ללא שינה במשך שבוע אני אהפוך לצדיק?

מה זה יעשה בשמיים??

תודה אשמח שתענה כבוד הרב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תלמיד חכם הוא מי שמתפלל בזמן, אוכל בזמן, לומד בזמן וישן בזמן. אין קפיצות ואין דילוגים, רק עבודה מסודרת ארוכת שנים שהיא מאד קשה. קל מאד להתלהב פעם פעמיים אבל עיקר העבודה איננה בהתלהבות אלא מתוך ברור הדעת. וכפי שדוד המלך אמר לשלמה בנו "דע את אלקי אביך ועבדהו" לעבוד מתוך ידיעה לא מתוך קפיצות. ובייחוד מי שרוצה להיות צדיק זו עבודה קשה שבקשות, דורשת המון שנים ומאמץ מתקדם. תחילה יש ללמוד היטב מסילת ישרים. לאחר מכן ללמוד היטב את הכזרי, לאחר מכן ללמוד מהר"ל, וכשהשלמת את כל הספרים הנ"ל צריך לעבור לספרים עמוקים יותר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ