חוקי תנ״ך שסותרים את עצמם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/06/20 01:36 ז בתמוז התשפ

שאלה

היי, שמתי לב לסתירה בין החוקים.

נכון שיש את החוק ״ועזב את אביו ואת אימו ודבק באישתו״, אז זה סותר את החוקים ״כבד את אביך ואת אימך״ ואת ״אל תשליכני לעת זקנה״, לא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

האדם צריך להקים את ביתו, להוליד ילדים ולהמשיך את מורשת אבותיו, ומאידך למרות שמתחתן ונשוי עם אשה, הוא צריך לכבד את הוריו, לא סותר את דבריהם ולא יושב במקומם, מכבדם בקימה והידור, אבל אין פרושו של דבר שהאדם מתבטל מלשאת אשה בגלל כבוד אב ואם. הורים שמתערבים ואומרים לבן או בת שלא יתחתנו עם אדם מסויים, אין חובה לשמוע להם, אמנם יש לכבד את דעתם ולא לצערם, אבל אין בכך חוסר בכבוד אב ואם. אדרבא כשאיש או אשה מתחתנים יש יותר כבוד אב ואם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ