חוקי העברת שבט ואימוץ בתנ"ך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/09/19 11:38 ח באלול התשעט

שאלה

שלום, אשמח להבין מהם חוקי ההורשה לפי הכתוב בתנ"ך, בהקשר של אימוץ (כמו שרה ש"אימצה" את ישמעאל שיבנה ממנה, רות, אסתר ועוד) -

השאלה שלי היא: אם ילד משבט מסויים מאומץ על ידי משפחה משבט אחר - למשל משבט יהודה לשבט זבולון - הילד המאומץ מקבל את הייחוס השבטי החדש ויהפוך 'זבולוני', או שישאר 'יהודה'? ואיני מתכוון לחוקי ירושה של רכוש או אדמה, רק לעניין השבט והייחוס.

תודה,

יהודה

תשובה

בסד

שלום וברכה

ברור שכל הזכויות הממוניות לפי האבא הביולוגי. לעניין השפעות רוחניות אין התיחסות מפורשת ואין לכך משמעות.

שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ