חולצות פיזמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/19 10:15 ג בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום יש בנות שלוקחות חולצות מודפסות של אחים שלהם( כמו חולצות שמוציאים בסניף/ישיבה...) כפיז'מה,

מצד ראשון זה חולצות קצרות שנועדו לבנים ואפילו יכול להיות שבן לבש אותם, אך מצד שני אולי זה לא משנה למי החולצה הודפסה משום שיש גם בנות שהולכת עם חולצות מודפסות קצרות- כמו של גזרת בנים...

האם יש בזה איסור של 'לא ילבש'?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא ילבש יש רק בבגד שהוא ברור של בנים בצורה ומבנה, אבל כשיש דבר ששיך לשני המינים, אפילו אם בן לבש, אין כאן איסור לא ילבש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ