חג אצל הוריי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/19 15:57 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אשמח לעצתך בעניין שמציק ומפריע לי כבר המון זמן וגם השיחות עם בעלי לא הועילו.

בעלי הוא בן בכור במשפחתו, ישנה כמו העדפה מסוימת של הוריו עליו מאשר 2 אחיו הנוספים. הם מקשיבים לו יותר רוצים להיות כל הזמן בחברתו (חברתנו) אם זה חופשות שאנחנו רוצים לעשות, סתם טיול רגלי לילי, שבתות, הם מזמינים את עצמם פעם אחר פעם להצטרף אלינו והוא לא מרגיש נעים מהם ולי כבר ממש קשה עם המצב.

כך היה עוד שהיינו חברים, כיום נשואים כבר 5 שנים פלוס ילד ומאז הנישואים כניין החגים הפך להיות גם אישיו, כאילו שלא מספיק כל הדבר הזה.

אני מנסה בכל כולי לשמור על שלום בית ולרצות את בעלי אבל אני מרגישה שאני כבר מאבדת שליטה.

כל חג שאנחנו אוצים ללכת להורים שלנו הם נזכרים שבוע לפני החג שאין להם איפה לעשות, שהם לבד ובאים לבעלי לבכות לו ולעדכן אותו בזה. לא הייתי אצל אמא שלי בראש השנה כבר 5 שנים!

השנה ביקשתי ממנו מראש שנעשה את החג אצל ההורמם שלי והכל היה בסדר עד ששוב עשו את אותו טריק ואני ובעלי בריב מטורף בגלל זה.

רק אספר שההורים שלו אוהבים מאוד לצאת לחופשות והם נוסעים כל הזמן עם בני המשפחה (אחים ואחיות שלהם) לבתי מלון מתארחים אצלם בשבתות וכולי. חיי המשפחה המורחבת שלהם מאוש תוססים

אבל איכשהו כל שנה שזה מגיע לחגים פתאום הם לבד. (מזמינים אותם, הם פתאום לא רוצים ללכת לאח ההוא ולאחות ההיא)

הם מספקים לבעלי כל תירוץ העיקר שהם יהיו איתהו

ככה יוצר מצב שהרבה חגים הם עושים אצל ההורמם שלי בעל כורחי.

חג אחד שניים אין בעיה אבל בשלוש שנים האחרונות זה נהפך לדפוס קבוע וממש קשה לי עם זה

אני לא רואה רע בזה שאני רוצה לעשות עם המשפחה הפרטית שלי להד בלעדיהם? זה משהו שגוי לדעתך?

שנה שעברה עקינו יחד 2 המשפחות את כל החגים

אמא שלי מארחת באהבה אבל זה גם קשה לה וגם היא רוצה את השקט והפרטיות שלה! אמא שלו לא עוזרת בבישולים היא באה כמו אורחת, גם אם היא היתה מציעה את עצמה אמא שלי לא היתה נותנת לה לבשל, שאמא שלי מארחת היא לא אהבת להטריח אף אחד

אבל זה מרגיש כל כך לא נעים כמו ניצול כבר ואני באמת לא יודעת מה לעשות כבר. כל השיחות שבעולם לא הצליחו להבהיר לו שמה שקורה כאן לא תקין

אשמח לעצתך!!!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מעריך שיש רבדים עמוקים יותר לבעיה.

כדי להגיע לפתרון אמתי חייבים לקיים תהליך יסודי, אני מוצא לפחות שלשה שלבים של בירור, כל שלב מתחיל בתום השלב שלפניו:

1. לברר את שורשי ה'קשר' בין בעלך ובין הוריו.

2. להגיע להבנה בינך ובין בעלך על פתרון מוסכם.

3. להדריך את בעלך כיצד לקבוע גבולות לדרישות של הוריו.

לשם כך צריך מעורבות של אדם מקצועי ומנוסה. אי אפשר לפעול לבד בעניין כל כך מורכב ורגיש.

ממליץ לפנות לייעוץ זוגי בנושא, אצל מטפל רציני ומוכר.

שנה טובה!