זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/06/20 07:08 א בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב, הצלחתי להיגמל מזרע לבטלה לחודשיים בערך, ואז הוצאתי.

אני ממש עצוב, ותמיד מרגיש מאוכזב מעצמי שאני מוציא אז יש לי שתי שאלות.

1) איך אני נגמל מזה?

2) יש אפשרות לכפר על כל הזרע לבטלה שלי עד היום?

מקווה לתשובה בהקדם.

תשובה

שלום חבר יקר

אתה יודע איזה דבר מדהים זה ההצלחה שלך? אתה יודע איזו מעלה עצומה יש לך?

אני מבין את הצער הגדול על הנפילה, אבל אתה חייב גם ללמד את עצמך לשמוח על ההצלחות המרובות שלך, שהן הרבה יותר משמעותיות מהנפילות.

הדבר הכי בסיסי בתיקון, זה להתאמץ ככל האפשר למנוע את מה שגרם לנפילה.

כדאי מאוד מאוד לעשות כל מאמץ כדי לדאוג שכל אינטרנט שאתה בא המגע איתו (במחשב או בפלאפון - ועדיף כמובן פלאפון פשוט) יהיה מסונן ברמה כזאת שתמנע אפשרות מלהיתקל באותם מראות.

גם אם זה לא נעים לדבר עם ההורים על זה, צריך לאזור אומץ ולהגיד שנתקלת בדברים שעושים לך ממש לא טוב, ואתה מבקש שיהיה סינון.

מעבר לכך צריך כמובן לחזור בתשובה על פי מה שכתב הרמב"ם בהלכות תשובה (חרטה, וידוי וקבלה לעתיד), ולדאוג למלא את עצמך בעשייה חיובית, במיוחד בתחום הרוחני. זו הכפרה, ואחרי זה אתה צריך להמשיך בעבודת ה' בשמחה, בלי לתת ליצר הרע לייאש אותך ולגרום לך עצבות ודיכאון.

תקרא בבקשה את התשובה הבאה (ואת התשובות שמוזכרות בתוכה):

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%96%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%94

אם אתה מרגיש שהדברים לא ענו מספיק, תחזור בבקשה

בהצלחה רבה ולא לשכוח לרגע איזה בן יקר ואהוב אתה אצל הקב"ה