זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/20 17:25 י באייר התשפ

שאלה

שמרתי על הברית שלי כמה חודשים ארוכים

מאוד וקשים מאוד ובאו לי נסיונות קשים מאוד

הרב בבקשה ממך בבקשה בבקשה תקרא את כל מה שכתבתי כאן בבקשה זה חשוב אני יודע שזה אולי לא מתחבר איליך אני לא יודע מהם הניסיונות שלך לכל אדם יש ניסיון אחר בקיצור תודה רבה מראש כבוד הרב.

אולי זה ישמע מצחיק או מוזר אבל לא היה לי כוח יותר לעשות משהו רציתי פשוט לעבור ליום שאחרי מרוב הנסיונות הקשים האלו

לא כולם יכולים להבין מה זה ניסיון של זרע לבטלה כי זה לא התיקון של כולם

יש כאלו שיש להם ניסיונות קשים ויש כאלו עם קלים ולי יש ניסיונות קשים עם זרע לבטלה מאוד קשים

רק רציתי להגיד שאני מאוד מאוד מתטער שעשיתי את זה אני אני לא יודע מה גרם לי לעשות דבר כזה

כבוד הרב השאלה שלי היא כזאת,

איך אני יכול לטבול במקווה בימים כאלו אם אין מקווה??

האם אני יכול לטבול בבית??

((אני יודע שזה לא התיקון היחיד))

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לעשות ט קבין, דהיינו שאדם עומד תחת זרם מים במקלחת כשהמים מגיעים מלמעלה באופן רציף כ 2-3 דקות, (18 ליטר מים) כאשר הידים לא מחוברות חזק אלא הכל רפוי, וזה עולה כטבילה.

אולם עיקר התיקון הוא הכרת הנושא וזה נראה מהמכתב שאתה מאד מצטער ומתחרט, אבל כדי להתחזק כדאי לקרוא את הספר של הרב יהושע שפירא ממצולות אשיב שמתמודד עם מאבק זה של האדם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ