זרע לבטלה נוזל שקוף

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/07/19 08:55 ו בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול מחילה מכבודך בזמן שיש גירוי יוצאת נוזל שקוף האם דבר זה נחשב זרעי לבטלה?

ואפשרות לדעת איפה ההלכה הזאת?

תשובה

לשואל היקר שלום,

שאלה מצויינת שאלת.

חשוב לדעת שהנוזל הזה אינו מכיל תאי זרע והוא נקרא 'נוזל קופר', על שם הבלוטה שמפרישה אותו: בלוטת קופר (על שם המדען שגילה אותה). הוא אינו נחשב הוצאת זרע לבטלה.

מה התפקיד של הנוזל הזה? לסכך את תעלת השופכה ולהקל על מעבר נוזל הזרע בזמן הפליטה. על ידי הנוזל, מנוטרלת הסביבה החומצית בתעלה, ובכך מתאפשרת סביבה מתאימה יותר לנוזל הזרע.

ההלכה הזאת פשוטה למי שמבין באנטומיה של הגוף.