זמן אמירת בלי נדר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/11/19 15:44 כח בחשון התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב שוקרון!

תודה רבה על התשובות שאתם נותנים כל הזמן, הן מועילות מאוד!

רציתי לשאול:

אם בלי נדר ברצוני להתחיל לימוד משניות באופן קבוע, האם אני יכול לומר בלי נדר לפני תחילת הלימוד שיתפוס את כל הפעמים שאני אלמד אחרי?

אם כן מה הנוסח לאמירת הבלי נדר לפני הלימוד הראשון שיתפוס לכל שאר הלימודים?

אם כן ואני חס וחלילה באיזהשהו שלב ארצה להפסיק את הלימוד מסיבות כלשהן, האם אני אוכל בלי לעשות התרת נדרים?

האם אני אהיה חייב מדי פעם לומר בלי נדר לפני הלימוד או שאמירת הבלי נדר הראשונה מספיקה לכל שאר הלימוד?

תודה רבה הרב, אני מאוד מעריך ומעריץ אותך ואת שאר הרבנים על זה. שבוע טוב!

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על רצונך לקבוע עיתים!

מעיקר הדין מספיק בהתחלה פשוט לומר.

אם אתה רוצה מעבר, תמסור מודעה: "לימוד המשניות שאלמד אני מקבל אותו בלי נדר ואין בדעתי לנהוג כן אלא בפעמים שארצה ולא לעולם" בפני שלושה אנשים.

זה תופס לגמרי, ולא תצטרך התרה אם תרצה להפסיק.

(מקור: שו"ע יורה דעה סימן ריד,א )

בהצלחה רבה!