זכייה באירוויזיון

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/05/19 17:33 יד באייר התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

איך להתייחס לזכיה באירויזיון? מצד אחד זה גאווה לאומית, מצד שני זה תרבות של פריצות?

לשמוח בזמרת נטע שזכתה?

לא יודע איך להגיב

תודה

תשובה

לשואל היקר שלום וברכה ,

תודה על שאלתך. לעיתים קרובות אנחנו מוצאים את עצמנו במרכז התרחשות עולמי ושואלים מה היחס שלנו לאותה תופעה.

א. אני לא כל כך מבין מה הכוונה 'איך להתייחס', ובאופן אמיתי אני חש שאין לי הרבה מה להגיד בנושא. מבחינה הלכתית דבר ידוע הוא שאסור לגבר לשמוע קול אישה. אבל זה לא קשור לאירוויזיון, זה שייך גם בטלויזיה סתם, או בגלגלצ..

ב. בנושא השמחה - שמחה באה מהלב, בלי הרבה מחשבה. אפשר לחנך כמובן להרגלי שמחה, אבל לא נראה לי שבמקרה שלנו זהו האפיק הנכון. גם לי עלה חיוך הבוקר כששמעתי את זה בחדשות, לא יותר מזה..

ג. אם היו שואלים אותי "אתה שמח שזכינו"? הייתי עונה שאני שמח כשאני רואה הרבה אחים שלי יהודים אחרים שמחים, למרות שאני לא מזדהה עם הסיבה שגרמה לשמחה..

לסיכום: מצד אחד- לא צריך לעשות אידיאליזציה לזכייה בתחרות שירה שנוגדת את ערכינו התרבותיים, כאילו שזה ממבשרי הגאולה. מצד שני, לא רואה סיבה להפוך שמחתם של אחרים ל'חמוּצה' כשלא מדובר בפריצת גדר חדשה.

לא נותר לי אלא לאחל לנו שנזכה לשמוע קול שירת הלויים בבניין בית המקדש במהרה, אמן.